CE Dealer Team åker till Sydafrika när FIA World RX återupptar säsongen 2023

05 okt. 2023

Eftersom utredningen av incidenten vid Lydden Hill tidigare i år fortfarande pågår, så har FIA, promotorn, teamen och andra intressenter i mästerskapet beslutat att fortsätta säsongen 2023 med de elektriska RX2e-bilarna. De två återstående deltävlingarna i Sydafrika och Hongkong kommer att köras som "double headers", det vill säga två separata tävlingar under respektive tävlingshelg.

FIA World RX i Sydafrika är den första deltävlingen i mästerskapet som körs utanför Europa sedan finalen 2019, även den gången i Kapstaden.

Niclas Grönholm är just nu tvåa i förarmästerskapet. Det var den finske föraren som tog hem segern i Sydafrika vid förra besöket 2019.

”Det ska bli intressant att åka tillbaka till Kapstaden. Jag har några riktigt bra minnen efter vinsten där 2019. Den här gången kör vi i helt andra bilar, men alla borde ha liknande material. Det är bra att vi får tävla och hålla igång mästerskapet, jag ser verkligen fram emot helgen, säger Niclas Grönholm.

Svenskan Klara Andersson är för närvarande sjua i tabellen, bara åtta poäng från trean i VM-tabellen.

”Det är fantastiskt att vara tillbaka i FIA World RX igen. Det är första gången jag tävlar i Sydafrika. Banan ser rolig ut och det är en av de platser jag mest har sett fram mot att tävla på i år. Det är också spännande när alla har samma material, det kan verkligen förändra saker och ting i mästerskapet. Vi ska försöka ha en stabil helg och samla så många poäng som möjligt och ge våra fans och partners en bra show, säger Klara Andersson.

Klara Andersson - CE Dealer Team i FIA World RX

CE Dealer Team ligger tvåa i teammästerskapet efter säsongens tre första omgångar. I helgen är det första gången teamet tävlar utanför Europa under sin banbrytande resa i det 100 % eldrivna mästerskapet.

”Det är en fantastisk känsla för oss alla att vara tillbaka och tävla i helgen. Och eftersom alla i mästerskapet kommer att tävla i likadana bilar, så kommer konkurrensen utan tvekan att bli ännu hårdare i Sydafrika och Hongkong. Vi har många fans på plats och stöd från våra partners i Sydafrika och vi kommer som alltid att försöka nå bästa möjliga resultat”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment kommer att ha nära 200 gäster på plats i Kapstaden från sin lokala återförsäljare Babcock och andra partners i programmet, som visar upp de senaste elektriska maskinerna och tjänsterna.

FIA World RX i Sydafrika börjar på lördag med fjärde omgången av 2023 års FIA World RX, följt av omgång fem på söndag. Tävlingarna i helgen sänds LIVE över hela världen på TV – såväl som via streamingplattformen Rally.TV.

För de svenska tittarna så sänds den första tävlingen på lördag kl. 15.00 på SVT2 och den andra tävlingen på söndag kl. 16.00 på SVT1. Allt streamas parallellt på SVT Play där det även går att se sändningen i efterhand.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com. Mer information om Swecon och Volvo CE:s satsning på rallycross-VM hittar du på www.swecon.se/rallyx

CE Dealer Team - Zeroid X1 bil från RX2e i FIA World RX

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #ChangeStartsHereKontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462