CE Dealer Team laddar för elektrifierad World RX-säsongsavslutning i Kapstaden och Hongkong

01 sep. 2023

Efter en extrainsatt digital omröstning i FIA World Motorsport Council den 1 september, så beslutades att de fyra sista omgångarna av FIA World Rallycross Championship 2023 kommer att köras som planerat.

Med hänsyn till den fortsatta utredningen av branden vid Lydden Hill den 21 juli, som förstörde både Special ONE Racings båda RX1e-bilar och tidsplanen för frakten av bilarna till Kapstaden, så har det beslutats att VM-förarna kommer att tävla i de ZEROID X1-bilar som normalt tävlar i RX2e-kategorin. Det innebär att teamets stjärnförare, Niclas Grönholm och Klara Andersson, återigen kommer att tävla i de 100 % elektriska RX2e-bilar som de debuterade i på Estering i Tyskland förra månaden, där båda förarna nådde finalen trots begränsad erfarenhet och förberedelser.

"Självklart hade vi velat återvända med våra RX1e-bilar, men vi ser fram emot att fortsätta tänja på gränserna för hållbar motorsport med våra RX2e-bilar. Detta gör det möjligt för oss att bjuda våra fans och partners på ytterligare två spännande tävlingshelger 2023 och sedan återvända ännu starkare för 2024", säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

I både Kapstaden och Hongkong kommer förarna att få mästerskapspoäng i den pågående kampen om att krönas till världsmästare i förarmästerskapet 2023. CE Dealer Team ligger just nu tvåa i teammästerskapet, och Niclas Grönholm likaså tvåa i förarmästerskapet där Klara Andersson är sjua inför avslutningen.

CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment kommer att tillsammans med sina partners ha en omfattande aktivering på plats under båda tävlingshelgerna, och visa upp de senaste elektriska maskinerna och tjänsterna.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship.
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462