World RX of Portugal
- it's electric!

Till förra årets säsong gick Swecon tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner och branschpartners in som partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet. Teamet är det första med en helt jämställd förarlineup, med svenska 22-åriga debutanten Klara Andersson och den rutinerade finske föraren Niclas Grönholm i teamets två RX1e-bilar.

Nu är duon redo att möta världseliten ännu en gång i en kamp om världsmästartiteln som spänner över tre kontintener under säsongen. Den regerande mästaren heter Johan Kristoffersson, som med all säkerhet kommer att få det hett om öronen under säsongen. Många förare är sugna på revansch...

Tävlingarna i Portugal sänds på SVT Play med start kl. 16.00 söndagen den 4 juni.

Om World RX of Portugal i Montalegre

Den pittoreska och historiska Montalegre-banan ligger högt upp i Vila Real-bergen i norra delen av Portugal och utgjorde en deltävling i den ursprungliga FIA World Rallycross Championship-kalendern redan 2014. Banans böljande layout och oförutsägbara väder har sett många spännande strider genom åren.

Under helgen i Montalegre tävlar klasserna; World RX, Euro RX1 och Euro RX3, samt lokala supportklassen Kartcross.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.


Relaterad information

#WorldRX #MontalegreRX #ChangeStartsHere

Biljetter till World RX of Portugal 2023 i Montalegre


Swecons sponsring och samarbeten

 • Rallycross

  Volvo CE och Swecon är partner till det eldrivna rallycross-VM, CE Dealer Team och den svenska deltävlingen som körs i värmländska Höljes. 

  Mer information

 • Rally

  Swecon samarbetar med Rally Sweden under parollen "Rally Towards Zero". Rallyt är en deltävling i FIA World Rally Championship.

  Mer information

 • Banracing

  Swecon är officiell partner till STCC 2024 och supportar med Volvo hjullastare och hjulgrävare för underhåll och bärgning i det eldrivna mästerskapet.

  Mer information

 • Motorbanor

  Swecon är officiell maskinleverantör för flera olika svenska motorbanor och multianläggningar.

  Mer information

 • Enduro

  Swecon är partner till Gotland Grand National - en av världens största endurotävlingar. Tävlingen körs utanför Visby på Gotland.

  Mer information

 • Kulturevenemang

  Swecon samarbetar med flera olika arrangörer som strävar efter hållbara event, bland annat Sweden Rock Festival i Sölvesborg.

  Mer information

 • Eskilstuna United

  Tillsammans samlar vi talang och utvecklar proffs. Eskilstuna United och Swecon i samarbete för jämställdhet och fler kvinnor i anläggningsbranschen.

  Mer information

 • Mässor och events

  Vi för samman våra kunder och anställda för att driva vår bransch framåt. Läs om de event och mässor som Swecon är delaktiga i. 

  Mer information

Kontakt